20. týden 6. - 10. 1. 2014

01.01.2014 15:27

Dobrý den, vážení rodiče a milé děti. Velice bych chtěla všem poděkovat za uplynulý rok 2013. Rodičům za velkou pomoc při přípravě vánočního jarmarku, za výborné cukroví, stromeček, dárečky apod.Mohla bych tady psát celou stránku poděkování. Nesmírně si Vaší pomoci vážím a upřímně děkuji!!!  Žákům za pozitivní přístup k výuce. Přeji všem do Nového roku hlavně hodně zdraví a pohody. Pevně věřím, že jste si o prázdninách odpočinuli a s plnou silou se vrhneme do práce. V následujících 14 dnech bude uzavřena klasifikace za první pololetí, tak nás čeká spousta procvičování, nějaké testíky a samozřejmě pololetní písemné práce. V českém jazyce budeme opakovat především vzory podstatných jmen, slovní druhy, základní skladební dvojice a čeká nás diktát z vyjmenovaných slov. V matematice budeme opakovat - počítat s velkými čísly, násobit a dělit se zbytkem, zapisovat zlomky a počítat slovní úlohy.Zaměříme se více na geometrii. Především na konstrukci trojúhelníku. Shrneme si poznatky vodstvu, krajích ČR a Evropské unii. Zopakujeme si své znalosti o počasí a podnebí, budemepracovat s mapou.V pátek bude tematický den - To byl rok 2013.

Ráda bych pozvala rodiče do naší kavárny, která se uskuteční v budově školy - středa 8.1. od 16h. Příjemně posedíme, popovídáme a budeme se především věnovat výukovým metodám, které u nás ve škole používáme.

Prosím, aby si děti pořídily úkolníček a od ledna jej pravidelně nosily do školy.Úkoly budou nejen na webových stránkách, ale také zapsány v úkolníčku.

Děkuji!


S přáním krásného lednového týdne

Iveta Truhlářová



Přehled učiva:

Český jazyk:

vzory podstatných jmen - střední a ženský rod
slovní druhy

vyjmenovaná slova

základní skladební dvojice
čtenářské dílny

Učebnice str. 63 - 66

Pracovní sešit str. 34 - 36


Matematika:
násobilka, sčítání, odčítání,
slovní úlohy

zlomky

konstrukce trojúhelníku

Učebnice str. 37 - 39

PS str. 26 - 27

Vlastivěda:

kraje ČR

Evropská unie

 

Přírodověda:

Voda

Přírodní společenstva - les

Učebnice str. 22 - 25

PS str. 15 - 22 (dodělání chybějících cvičení)

 

Angličtina:

 

p. uč. Ort

 

 Týden od   6. – 10. 1.
 
PONDĚLÍ
 
1.        hodina : Unit 11 – práce s textem, konverzace, slovíčka, práce v pracovním sešitě
 
 
 
ČTVRTEK
 
 
 
1.       hodina : Unit 12 – práce s textem, konverzace, slovíčka, práce v pracovním sešitě
 
2.      hodina:   Unit 12 – práce v pracovním sešitě